#Zwerfie

 

Wij willen net als veel andere organisaties zwerfafval tegengaan. Eén ding dat je kunt doen is afval niet weggooien op straat. Iets anders is dat je zwerfafval opruimt. Eigenlijk zou zwerfafval opruimen net zo gewoon moeten zijn als elke dag even twee minuten tandenpoetsen.

 

Elke dag 1 stuk zwerfafval

Veel mensen voelen zich, alleen al bij het idee dat ze zwerfvuil gaan opruimen, opgelaten. De belangrijkste reden dat mensen zich schamen is omdat je het bijna nooit iemand ziet doen. Om je over die drempel heen te helpen is #zwerfie bedacht (Henk Vrugt bedacht de naam). #Zwerfie is een foto van jezelf terwijl je zwerfvuil opruimt en maakt zichtbaar hoeveel mensen dit al dagelijks doen, al duizenden mensen pakken elke dag minstens één stukje zwerfvuil op. Door steeds meer mensen gewoon te laten doen (want zwerfvuil opruimen is de normaalste zaak van de wereld!) wordt het vanzelf abnormaal om over zwerfvuil heen te stappen.

 

Doe jij ook mee met #Zwerfie?

Maak vandaag eens een #zwerfie. Plaats een foto met #zwerfie op Facebook, Twitter of Instagram. Zo delen steeds meer mensen hun #zwerfie op social media. Op die manier ontstaat er verbinding. Mensen die elkaar niet kennen reageren op elkaars #zwerfie’s, moedigen elkaar aan en inspireren op hun beurt weer nieuwe aanhakers.

 

#Zwerfie in Drenthe

Plaats een tweet met #Zwerfie op Twitter naar @schoondrenthe. Zo krijgen we een beeld van wat er allemaal wordt opgeruimd. Ook wordt het zichtbaar hoeveel zwerfafval er ligt. Wanneer we zwerfafval niet oppakken, kan het uiteindelijk in onze voedselketen terecht komen. En dat willen we natuurlijk niet. Help je net als veel andere mensen mee met zoiets kleins als elke dag 1 stuk zwerfafval opruimen?

 

Meer lezen over de #Zwerfie Challenge? Bekijk dan eens de site: Kleanworldwide.nl.

 

 

 

 

 

 

© 2014 Area Reiniging    |    Disclaimer