Educatiemateriaal

 

Plastic soep

Op school (basis- en voortgezet onderwijs) aan de slag met plastic soep? Boek een spreker / workshopgever bij de Plastic Soup Foundation Junior of bekijk het beschikbare (digitale) leermateriaal. Het is mogelijk (om tegen financiële vergoeding) een gastles of workshop op school te verzorgen. Neem contact op met de Plastic Soup Foundation Junior voor de mogelijkheden.

Meer informatie: http://plasticsoupfoundationjunior.org/leerkracht.

 

Zwerfafval

De Stichting Nederland Schoon heeft een educatieve site ontwikkeld over zwerfafval en over hoe we met zijn allen Nederland schoon kunnen houden. Dit is bedoeld voor leerlingen van de basisschool.

Meer informatie: http://www.zwerfafvalmooiniet.nl.

 

Zwerf(afval)

Area Reiniging verzorgt in de gemeenten Emmen, Coevorden en Hoogeveen een lesprogramma voor scholen. In overleg is het mogelijk om dit ook in andere gemeenten te verzorgen. Het programma bestaat uit:

• Een presentatie in de klas over (zwerf)afval

• Een rondleiding op één van de milieustraten van Area Reiniging

• Ondersteuning bij een schoonmaakactie zwerfafval

Voor meer informatie neem contact op via mijndrentheschoon@gmail.com of ga naar www.areareiniging.nl.

 

Extra lessuggesties

• Stel een Meldpunt Zwerfafval in op school. Leerlingen kunnen daar terecht met vragen en opmerkingen over zwerfafval. Laat de leerlingen zelf bedenken hoe het meldpunt zou moeten functioneren. Dit kan door middel van een brievenbus waarin opmerkingen kunnen worden gedeponeerd, maar ook door één iemand als aanspreekpunt voor elke klas aan te stellen. Een meldpunt kan ervoor zorgen dat zwerfafval sneller opgeruimd wordt. Dit heeft een preventief effect op het ontstaan van nieuw zwerfafval.

• Adopteer in overleg met de straat of de buurt waarin de school staat.

• Houd een schoonmaakactie op school of in de buurt.

• Organiseer een projectweek met een tentoonstelling.

• Doe mee aan de Landelijke Opschoondag of organiseer een opruimactie op een andere dag in de Week van NederlandSchoon. Vaak is het in die periode ook mogelijk om gratis ondersteunende middelen te bestellen bij Stichting Nederland Schoon, zoals veiligheidshesjes en posters om de actie aan te kondigen.

 

© 2014 Area Reiniging    |    Disclaimer